ЄС очікує на ухвалення змін у Конституцію щодо децентралізації

Дата: 03 Червня 2016
A+ A- Підписатися

У Брюсселі очікують від України остаточного ухвалення конституційних змін щодо децентралізації, а також інших важливих реформ.

Про це заявили верховна представниця ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні та єврокомісар з європейської політики сусідства та розширення Йоганнес Ган, передає DW.com.

У заяві Могеріні та Ган привітали ухвалення конституційних змін, які стосуються реформи судової системи, та запевнили у подальшій підтримці української влади з боку ЄС з метою досягнення конкретних результатів у короткі терміни.

“Ми сподіваємося, що голосування (за зміни до Конституції у частині правосуддя – ред.) надасть імпульс для ухвалення в остаточному читанні поправок до Конституції щодо децентралізації та інших важливих реформ”, – йдеться у спільній заяві Могеріні та Гана.

Вчора народні депутати ухвалили нову редакцію закону “Про судоустрій та статус суддів”, а слідом за ним – зміни до Конституції у частині правосуддя. 

Правозахисники та експерти розкритикували правки, вказавши на те, що вони можуть стати інструментом для встановлення контролю за судовою системою.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter