Екологічний пластик так само шкідливий для довкілля – дослідження

Дата: 02 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Вчені з Британії довели, що пакети з екологічного пластику, які активно популяризували як альтернативу звичайному, так само шкідливі для довкілля. 

Про це йдеться в дослідженні вчених з Університету Плімута, повідомляє видання L’officiel.

Команда вчених досліджувала, як пакети та торби з біопластику розкладаються в землі та воді. Для цього вони взяли п’ять виробів із цього матеріалу, які розповсюджені в торговельних мережах Великобританії. Виявилося, що навіть після трьох років перебування в особливих умовах вироби з так званих екологічних матеріалів залишаються придатними для використання. 

“Це дослідження піднімає низку питань про те, чи може суспільство довіряти продукції з позначкою “біорозкладається”, – цитують журналісти слова очільника підрозділу, який проводив дослідження, Річарда Томпсона

Водночас учені зауважили, що винятком у дослідженні став пакет, вироблений з компосту: він розчинився в морі за три місяці, але залишив після себе сліди в ґрунті навіть після 27 місяців дослідження.

Як відомо, вісім з десяти покупців у Британії намагаються скоротити використання пластику, а половина з них готова платити більше за екологічну упаковку. 46% споживачів у країні відчувають провину за кількість використаного пластику.

Проблемами екології активно стурбовані й українці: 93% опитаних громадян України вважають охорону довкілля важливим питанням, а 87% переконані, що можуть особисто відігравати роль у його захисті.

Якщо проблеми екології турбують і вас, то спробуйте використовувати чат-бота, створеного організацією “Україна без сміття”. Він навчить вас правильно сортувати сміття

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter