Ярема назвав підозрюваних у розстрілі майданівців

Дата: 02 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Генпрокурор розповів, що встановлено злочинну організацію, що вчиняла розстріли активістів, та оголошено про підозру “беркутівцям” за побиття студентів.

Як зазначив сьогодні на брифінгу генпрокурор Віталій Ярема, досліджується кілька епізодів щодо перевищення службових повноважень та зловживання владою екс-президентом Віктором Януковичем та членами його злочинного угрупування. За декількома епізодами встановлено осіб, щодо яких проводяться слідчі дії.

Це, по-перше, розгін студентського Майдану 30 листопада 2013 року, під час якого було побито 17 студентів та загалом постраждало 90 осіб. Чотирьом командирам “Беркуту” оголошено про підозру.

Організаторами цих незаконних дій були міністр Захарченко, його заступники, а також керівники столичної міліції“, – заявив Ярема.

Також, як зазначив генпрокурор, за допомогою співробітників карного розшуку вдалося встановити організацію, яка у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перетині вулиць Володимирська і Велика Житомирська здійснила напад на активістів, внаслідок чого убито 2 особи та 8 поранено. 

Встановлено, що під керівництвом Захарченка Віталія Юрійовича, який працював на посаді міністра внутрішніх справ України, а також керівника служби тилового забезпечення Зінова Павла Івановича безпосередньо через Саркісяна Армена Нагапетовича, а також при безпосередній участі і керівництві Зубрицького Віктора Васильовича та Кошелєва була створена злочинна організація, перед якою стояли завдання не пускати мітингувальників з Майдану, щоб вони не піднімались на Михайлівську площу. І вони розстрілювали людей в упор, практично позбавивши життя журналіста Веремія, також є вісім поранених, які отримали тілесні ушкодження“, – розповів Віталій Ярема.

Також, за словами міністра МВС Арсена Авакова, Віталій Захарченко, який зараз перебуває у міждержавному розшуку, віддавав безпосередні накази щодо залучення так званих “тітушок”, зокрема і керівнику у складі МВС Павлу Зінову і Віктору Зубрицькому, який зараз перебуває в розшуку Інтерполу.

Загалом до участі у протистояннях з 18 по 20 лютого злочинним угрупуванням під керівництвом екс-міністра Віталія Захарченка було залучено понад 300 “тітушок”, з них 50 з Києва, 150 – з Білої Церкви, 70 – з Ніжина, 20 – з Житомира, 20 – з Новоград-Волинського.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter