Із Сум виїхало 25 евакуаційних автобусів і 6 тисяч автомобілів

Дата: 09 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Із Сум 9 березня виїхало 25 евакуаційних автобусів з більш ніж тисячею людей, а також 6 тисяч автівок з більш ніж 20 тисячами.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко в телеграм-каналі.

 
Джерело: АР

Евакуація триває, наголосив Тимошенко.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що російські окупанти зривають евакуацію з Бучі на Київщині.

Масштабну евакуацію з Бучі та Ворзеля 9 березня фактично проводять уперше від початку війни. Раніше окупанти обстрілювали з мінометів жителів Ірпеня, які намагалися виїхати з міста, а до цього підірвали залізничні колії, щоб люди не могли дістатися до Києва потягами.

За даними влади Бучі, станом на 16-ту годину 50 автобусів з мешканцями були заблоковані російськими військовими в Стоянці.

9 березня евакуацію жителів мають провести в інших населених пунктах, що через війну опинилися на межі гуманітарної катастрофи, зокрема з передмість Києва, а також із Сум, Маріуполя, Волновахи, Ізюма та Енергодара. 

Нині відомо, що росіяни не пропускають гуманітарний вантаж до Енергодара, який на зворотному шляху мав забрати мешканців міста до Запоріжжя. В Енергодарі спостерігають скрутну ситуацію з харчами та ліками. Місцева влада там хотіла організовувати харчування людей у шкільних їдальнях один раз на день. Продукти для цього саме мали доставити цим вантажем. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter