Іванків на Київщині звільнили від окупантів

Дата: 01 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Селище міського типу Іванків на Київщині українські захисники звільнили від російських загарбників. 

Про це повідомив депутат Іванківської районної ради Олег Береговий.

Фото: фейсбук-сторінка Олега Берегового

Іванків – колишній районний центр Вишгородського району, що розташований на лівому березі річки Тетерів. Населений пункт був під контролем російських загарбників з перших днів повномасштабного вторгнення, а від початку березня там не було інтернету та мобільного зв’язку.

Державне агентство України з управління зоною відчуження, поблизу якої знаходиться Іванків, повідомляло, що іванківці були змушені жити без світла та води. При цьому окупанти не давали згоду на відкриття коридорів для евакуації. 

“Іванків без орків”, – підписав депутат Береговий фотографію з радісною громадою селища напроти селищної ради.

Під час другої світової Іванків понад 800 днів був під окупацією німецьких загарбників.

Останніми днями на Київщині чимало населених пунктів повернулись під контроль українських захисників. Серед них Ірпінь, Буча, Гостомель та Вишеград Макарівського району.

Загалом, за даними Генштабу ЗСУ на 1 квітня, контроль відновили над 29 містами та селами на Київщині та Чернігівщині. 

Водночас людей, які евакуювались звідти, поки не закликають повертатись, зокрема, через загрозу замінування росіянами території. 

Своєю чергою голова Київської обласної військової адміністрації Олег Павлюк заявив, що найближчим часом українські військові сподіваються відновити рух трасою Київ — Житомир. Росіяни, за свідченнями журналістів, заполонили Житомирську трасу розстріляними машинами та тілами людей, які намагались втекти. На дорозі спочатку треба провести розмінування і її мають оглянути судмедексперти та слідчі.

Раніше ZMINA розповідала, як російські загарбники утримують жителів сіл на Київщині у заручниках. Нині, за оцінками місцевих, у підвалах та заводських приміщеннях в регіоні знаходяться близько п’ятиста людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter