Італія побудує в Албанії центри для приймання мігрантів

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Італія побудує у двох містах Албанії центри для приймання морських мігрантів, що намагаються зійти на берег. Планується, що такі центри відкриють навесні наступного року.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: EPA

6 листопада прем’єр-міністерка Джорджія Мелоні представила нову схему, покликану спробувати скоротити число мігрантів, яке цьогоріч майже подвоїлося.

Мелоні сказала, що центри в Албанії створять у Шенджіні та сусідньому місті Гьядер.

Коли навесні 2024 року вони відкриються, то прийматимуть близько 3 тисяч людей. Обидва заклади працюватимуть під юрисдикцією Італії.

За словами урядовиці, італійський уряд сподівається збільшити свої можливості та приймати 36 тисяч мігрантів на рік. У Шенджіні вони чекатимуть розгляду заяв про надання притулку, а претендентів на репатріацію відправлять до Гьядера.

“Я вважаю це справді європейською угодою і хочу сказати, що вона показує, що можна працювати разом над управлінням міграційними потоками“, – сказала премʼєр-міністерка Італії, виступаючи в Римі разом зі своїм албанським колегою Еді Рамою.

Мелоні запевнила, що неповнолітніх, вагітних жінок та інші вразливі групи не вивозитимуть до Албанії.

У 2023 році на берег Італії зійшло більш як 145 тисяч осіб у порівнянні з приблизно 88 тисячами за той самий період у 2022-му.

Джерело Reuters в уряді Італії заперечило, що країна платитиме гроші Албанії за розміщення центрів.

Нагадаємо, Пакистан почав депортувати на батьківщину афганських біженців та біженок, які не мають легальних підстав для перебування в країні. За словами правозахисників, через це в серйозній небезпеці опиняються жінки та дівчата, оскільки вони зазнають переслідувань та інших серйозних порушень прав людини з боку представників “Талібану”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter