Італію підозрюють у виплаті 5 млн доларів торговцям людьми для зменшення мігрантів

Дата: 28 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Італію підозрюють у тому, що вона заплатила 5 мільйонів доларів лівійським торговцям живим товаром, щоб зупинити на місяць переправлення ними мігрантів через Середземне море.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на The Times.

Така інформація надійшла від інформаційного агентства Middle East Eye, що посилається на лівійські джерела.

Як відзначає The Times, ці дані також збігаються із 86-відсотковим падінням кількості врятованих мігрантів, що відправляються з Лівії в цьому місяці, до майже 3000 осіб, у порівнянні з більш ніж 21 000 осіб за той же період минулого року.

В публікації Middle East Eye йдеться, що розвідувальні служби заплатили торговцям людьми 5 мільйонів доларів. Також згадано про зустріч в Сабраті, на заході від Триполі, між італійськими шпигунами та членами угруповання Анаса Даббаші, яке, як вважається, бере участь у торгівлі людьми.

Повідомляється, що глава групи Ахмед Даббаші нібито звернувся до італійців з проханням про ангар для його штаб-квартири в обмін на припинення торгівлі людьми.

У публікації зазначено, що торгівці людьми планують відновити бізнес через місяць, використовуючи вже дерев’яні човни замість надувних.

Публікація з’явилася до проведення ключової зустрічі у Парижі між лідерами ЄС та Африки щодо скорочення потоку мігрантів.

The Times повідомляє, що речниця італійських спецслужб відмовилася коментувати інформацію про виплату торговцям людьми 5 мільйонів доларів.

Нагадаємо, сьогодні Франція приймає саміт чотирьох європейських і трьох африканських держав з питань міграції.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter