Ірина Верещук очолила штаб з евакуації мешканців Донеччини

Дата: 29 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів створив координаційний штаб, що займатиметься організацією евакуації мешканців із Донецької області. Його очолила віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук. 

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото: Офіс президента України

“Донеччина зараз на межі гуманітарної катастрофи. Там тривають активні бойові дії, інфраструктура зруйнована. Люди ризикують не лише щосекунди потрапити під обстріли – при відсутності світла, тепла, ліків та їжі взимку вижити буде непросто. Вихід – евакуація”, йдеться у повідомленні.

Як зазначає МінТОТ, щоб евакуація пройшла злагоджено та безпечно, необхідна чітка координація дій органів влади, військових та волонтерів. Важливо не лише вивезти людей з небезпечного місця, а й знайти їм прихисток, надати допомогу, розселити. 

До складу координаційного штабу також увійшли представники міністерств, силових відомств та ОВА.

Нагадаємо, що в червні Кабінет Міністрів створив Координаційний штаб з питань захисту прав осіб, депортованих або примусово переміщених у зв’язку зі збройною агресією проти України. Головою Координаційного штабу обрали очільницю Мінреінтеграції Ірину Верещук. 

Основними завданнями Координаційного штабу є сприяння діяльності щодо захисту прав депортованих між усіма зацікавленими сторонами, а також визначення шляхів і способів розв’язання проблемних питань щодо таких осіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter