Ірпінська суддя Наталя Карабаза майже пів року не може розглянути справу постраждалої від війни дитини про аліменти

Дата: 13 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Ірпінський міський суд вже дев’ять місяців не може розглянути позов від неповнолітньої переселенки з Донецька Є. В. зі статусом постраждалої дитини від збройного конфлікту про стягнення аліментів. У дитини померла мати і наразі вона проживає з дідусем та бабусею в Ірпіні. 

Про це виданню ZMINA повідомили неповнолітня та її дідусь. 

Суддя Ірпінського міського суду Київської області Наталя Карабаза

14-річна дитина подала позов до суду 14 грудня 2020 року. Справу №367/8197/20 розподілили на суддю Світлану Оладько, яка призначила судове засідання на 11 лютого 2021 року. Утім, на початку року вона пішла на пенсію.

Є. В. повідомила, що тривалий час суд не призначав іншого суддю. Зрештою, після нових звернень неповнолітньої 9 квітня 2021 року суд розподілив справу на суддю Наталю Федорівну Карабазу, яка досі не призначила дату розгляду справи.

У своїх зверненнях до суду дитина звертала увагу на ч. 1 ст. 205 ЦПК України, яким встановлено, що суд розглядає справи за правилами спрощеного позовного провадження протягом розумного строку, але не більше тридцяти днів із дня відкриття провадження у справі.

“Я не розумію, чому стільки часу суд не може розглянути позов?” – прокоментувала Є. В. 

Загалом неповнолітня зверталася п’ять разів про перерозподіл справи на інших суддів та про прискорений розгляд справи.  У серпні вона надіслала скаргу на суддю до Вищої ради правосуддя

Суд та суддя Наталя Карабаза відмовилися від коментарів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter