“Інструмент антиукраїнської пропаганди”: у Меджлісі кримськотатарського народу висловилися про формат останніх дзвоників у кримських школах

Дата: 26 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Формат проведення у школах тимчасово окупованого Криму останніх дзвоників у “безпечному режимі” став інструментом антиукраїнської пропаганди.

На цьому наголосив заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров, пише видання “Крим. Реалії”.

Джерело: “Крим.Реалії” (архівне фото)

За інформацією окупаційної влади, останні дзвоники на півострові проходили у так званому безпечному режимі: для 4, 9 та 11 класів заходи відбулися в актових залах, для решти учнів – у кабінетах.

Зі свого боку Умеров зазначив, що Збройні сили України не б’ють по цивільних об’єктах у Криму, а лише по військових.

Тому заявки окупантів про “безпечний режим” останніх дзвоників – це також частина пропаганди, мета якої – дискредитація України перед її громадянами у Криму.

“Проти такої пропаганди протистоїть сім’я, тільки цей осередок суспільства здатний протидіяти тій лютій антиукраїнській пропаганді, яка ллється в голови учнів”, – зазначив Умеров.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на окупованій Луганщині готується до друку новий підручник “Історія нашого краю” для учнів 5–7 класів, який пропагує “могутність і велич” Росії та нав’язує прокремлівські наративи. Експерт-правозахисник розповів, які міфи щодо місцевої історії намагаються зафіксувати в підручниках окупанти та чим загрожує таке викривлення історичної справедливості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter