Іноземні активісти та журналісти вийшли на Марш на підтримку України

Дата: 07 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

У Києві 6 лютого відбулася міжнародна акція на підтримку України, в якій узяли участь іноземні активісти та акредитовані в столиці України журналісти.

Про це повідомили на сайті Радіо Свобода

Фото Сергія Нужненка / radiosvoboda.org

Захід під назвою International Unity March for Ukraine – Міжнародний марш єдності за Україну організували на тлі загрози нового масштабного вторгнення Росії. 

На сторінці організаторів акції зазначили: “Настав час міжнародній спільноті показати нашу солідарність перед подальшою російською агресією”.

Учасники маршу пройшли від пам’ятника Тарасу Шевченку в центрі міста до майдану Незалежності під гаслами “Слава Україні!”, “Героям слава!” та іншими. На завершення акції вони заспівали гімн України.

Фото Сергія Нужненка / radiosvoboda.org

За даними української, американської та британської розвідок, Росія зосередила біля кордонів України в окупованому Криму та Білорусі понад 100 тисяч особового складу, військову техніку та важке озброєння поблизу кордонів, а також нарощує військове угруповання на окупованій частині Донбасу.

19 січня президент Володимир Зеленський закликав громадян України не панікувати й не скуповувати продуктів через можливе повномасштабне вторгнення Росії.

Водночас в інтерв’ю The Washington Post Зеленський припустив, що Росія може почати вторгнення у великі міста, зокрема в Харків, на підставі захисту російськомовного населення і це буде початком великомасштабної війни.

Під час засідання Ради Безпеки ООН 1 лютого заявили, що російська агресія загрожує не лише Україні, а й усій Європі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter