Ільмі Умерову вручили обвинувальний висновок

Дата: 22 Березня 2017
A+ A- Підписатися

Заступнику голови Меджлісу Ільмі Умерову вручили обвинувальний висновок.

Про це 21 березня повідомила його дочка Айше Умерова на своїй сторінці в Facebook.

“Сьогодні в республіканській прокуратурі Криму Ільмі Умерову вручили обвинувальний висновок у кримінальній справі”, – написала Умерова.

Адвокат Едем Семедляєв повідомив, що тепер матеріали справи буде направлено у “Бахчисарайський суд”. “Будемо чекати повістку”, – сказав він.

У свою чергу Ільмі Умеров повідомив, що захист подав два клопотання: одне про закриття справи, а інше про долучення лінгвістичної експертизи. Однак їх не долучили.

Нагадаємо, Ільмі Умерова позбавили одного з ключових захисників Миколи Полозова.

Адвоката Миколу Полозова перевели зі статусу захисника в статус свідка у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

12 травня 2016 року ФСБ в Криму порушила проти Умерова кримінальну справу за ст. 280.1 за нібито заклик в ефірі ATR до дій, які загрожують територіальній цілісності Російської Федерації. Умеров заявляв, що його слова неправильно переклали.

11 серпня 2016 року Ільмі Умерову під час розгляду “судом” в анексованому Росією Криму питання про призначення йому психіатричної експертизи стало погано. Лікарі госпіталізували його з підозрою на інфаркт. Після цього підконтрольний Росії “Київський райсуд” Сімферополя ухвалив рішення про необхідність проходження Умеровим стаціонарної судово-психіатричної експертизи. У психіатричну лікарню його перевезли 18 серпня.

7 вересня 2016 року Ільмі Умеров вийшов з клініки.

30 грудня 2016 року стало відомо, що російська окупаційна влада внесла Ільмі Умерова в список “екстремістів” і блокує його фінансові операції в Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter