Хресну ходу не пустили у Бориспіль

Дата: 26 Липня 2016
A+ A- Підписатися

Близько 400 учасників “хресної ходи за мир”, яку організовує УПЦ Московського патріархату, не пустили в Бориспіль Київської області.

В’їзд до міста перекрили майже 200 пікетувальників, передає передає Громадське ТБ.

Зокрема, противники “ходи” закидали вірян яйцями і часником. Також один з них намагався вирвати хрест, але його затримали. Охороняли вірян більше 100 силовиків Нацгвардії та столичної поліції.

Організатори “ходи” вирішили піти в обхід Борисполя, безпосередньо на Київ.

Пікет влаштували після рішення Бориспільської міськради про заборону проведення “ходи” через місто. Серед учасників акції протесту були, зокрема, представники “Організації українських націоналістів” та “самооборони”.

Нагадаємо, що Всеукраїнська Хресна хода розпочалася з двох точок — з міста Святогірськ Донецької області 3 липня, та з Почаївської Лаври, яка знаходиться в Тернопільській області, — 9 липня.

За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони України російські спецслужби мають намір використовувати “хресний хід” Української православної церкви Московського патріархату для організації провокацій.

Безпеку “хресної ходи” Української православної церкви Московського патріархату в Києві забезпечуватимуть близько 4,5 тис. співробітників поліції. В Києві будуть встановлені металошукачі, а також введений паспортний режим.

Бориспільська міська рада на позачерговому засіданні в п’ятницю, 22 липня, заборонила “хресний хід” УПЦ МП через Бориспіль.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter