Хорватську дипломатку відсторонили за расистський допис у фейбуці

Дата: 21 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Високопоставлену хорватську дипломатку в Берліні звинуватили в тому, що вона завдала шкоди репутації країни, написавши у фейсбуці пост про “білих європейців” та “чисту білу Європу”.

Про це повідомляє BBC.

“Просто білі європейці, як це було всього 30 років тому по всій Європі”, – написала Елізабета Маджаревич 8 серпня під зображенням узбережжя Адріатичного моря.

Цей інцидент збентежив Хорватію, яка вступила до ЄС у 2013 році та головуватиме в блоці із січня наступного року. Міністр закордонних справ повідомив, що дипломатку відкликали. Акаунт Маджаревич на Facebook після інциденту видалений.

Спочатку Маджаревич захищала свої пости, стверджуючи, що вона має право говорити як приватна особа.

“Я не чиновник і не політик, а звичайна людина, що має право на недоторканність приватного життя”, – писала вона у фейсбуці.

Вона також припустила, що її сторінка у фейсбуку була зламана. Однак Index.hr повідомив, що в минулих постах у соцмережі вона писала про “порядок денний ісламізації” у мусульман та підтримувала гомофобні погляди. В одному з дописів вона пов’язала ЛГБТ з педофілією.

Міністр закордонних справ Хорватії Гордан Грліч Радман, який до недавнього часу був послом Хорватії в Німеччині, підкреслив, що дипломат ніколи не був приватною особою. Маджаревич відсторонили від виконання обов’язків, її долю вирішить трибунал державної служби, повідомив міністр.

“Коли ви дипломат, ви повинні діяти як один і проводити державну політику. Приватне життя закінчене. Якщо ви не готові до цього, ви не можете бути дипломатом”, – сказав він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter