Головними претендентами на здобуття Премії імені Георгія Гонгадзе стали Богдан Логвиненко, Андрій Дубчак і Сергій Сидоренко

Дата: 12 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Капітула Премії імені Георгія Гонгадзе визначила короткий список номінантів на здобуття відзнаки за 2023 рік, до нього ввійшли журналісти Богдан Логвиненко, Андрій Дубчак і Сергій Сидоренко.

Про це повідомили на сайті премії.

Джерело: gongadzeprize.com.ua

Андрій Дубчак – фотограф, воєнний кореспондент, засновник інтерактивного проєкту DonbasFrontliner. До повномасштабного вторгнення Росії розповідав про війну на Сході України через історії військових і цивільних. Після 24 лютого 2022 року знімав події в усіх гарячих точках війни. Із 2003 року співпрацює з Радіо Свобода.

Богдан Логвиненко – письменник, журналіст, ведучий, інтерв’юєр, фотограф. Фіналіст Премії імені Георгія Гонгадзе 2020 року. Засновник проєкту Ukraїner (2016 рік). Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну медіа перезапустило канали комунікації й почало мовити про війну Росії проти України та подолання катастроф, спричинених окупаційними військами. Один з пріоритетів Ukraїner – розповіді про незламність українців, розказані різними мовами на різних платформах.

Сергій Сидоренко – журналіст, співзасновник та редактор видання “Європейська правда”. Фіналіст Премії імені Георгія Гонгадзе за 2022 рік. Відзначений національною премією “Високі стандарти журналістики” – 2021 у номінації “За сталий, якісний медійний проєкт / продукт”.  

Лауреата премії традиційно оголосять у Києві 21 травня, у день народження Георгія Гонгадзе.

До капітули премії цього року ввійшли: дружина Георгія Гонгадзе, журналістка, керівниця мовлення “Голосу Америки” в Східній Європі Мирослава Гонгадзе; президент Українського ПЕН, філософ, письменник і журналіст Володимир Єрмоленко; журналістка, співзасновниця видання “Українська правда” Олена Притула; декан Києво-Могилянської бізнес-школи Олександр Саврук; меценатка премії Оксана Просоленко; лауреати премії 2022 року Євген Малолєтка і Мстислав Чернов; лауреатка 2021 року Мирослава Барчук; лауреат 2020 року Павло Казарін; журналіст і медіаменеджер Зураб Аласанія.

Критерії для висунення претендентів:

  • відданість принципам та цінностям незалежної журналістики;
  • професійність і компетентність;
  • інноваційність;
  • суттєвий внесок у розвиток окремого жанру чи медіасередовища загалом;
  • створення матеріалів, що сприяли розв’язанню певних проблем у суспільстві та змін у країні.

Переможець отримує статуетку та грошову винагороду в розмірі 100 тисяч гривень.

Премія імені Георгія Гонгадзе заснована 2019 року Українським ПЕН у партнерстві з Києво-Могилянською бізнес-школою, powered kmbs Alumni platform та виданням “Українська правда”. Вручається завдяки підтримці меценатів. Ними можуть стати лише випускники Києво-Могилянської бізнес-школи. Їх об’єднує спільний досвід навчання і прагнення провадити системні зміни в Україні, йдеться на сайті премії.

Нагадаємо, що лауреатами Премії імені Георгія Гонгадзе минулого року стали фотографи Мстислав Чернов і Євген Малолєтка, які працювали в оточеному російськими військами Маріуполі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter