Хмельницького командира, звинуваченого в домаганнях до військової, підвищили

Дата: 02 Серпня 2019
A+ A- Підписатися

Командира військової частини А-1358 у Хмельницькій області, якого наприкінці минулого року звинуватила в домаганнях лейтенантка строкової служби Вікторія Сікал, підвищили. 

Про це на сторінці у фейсбуку повідомив голова громадської організації “Ревізія влади” Віталій Павловський

Згідно з фотографіями документів, які опублікував активіст, командира Іваніва перевели зі Святошинської військової частини №47 до Генерального штабу Збройних сил України на посаду начальника відділу забезпечення авіаційними засобами ураження управління забезпечення засобами ураження центрального управління забезпечення засобами ураження Збройних сил України, ВОС 4611002. 

Підвищення військового відбулося в порядку “просування по службі”, а наказ підписав начальник Генштабу, головнокомандувач Збройних сил та генерал армії України Віктор Муженко. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року лейтенантка строкової служби військової частини А-1358 у Хмельницькій області заявила про сексуальні домагання з боку командира частини. Жінка розповіла, що в перший день служби полковник, командир частини, наказав їй сісти у свою цивільну машину і привіз до хатинки в лісі. Там він запропонував своє заступництво та легке проходження служби в обмін на секс. Утім, на цьому домагання не скінчились.

Згодом військового звинуватили ще й у знущанні над солдатами. Його заступник розповів тоді, що командир змушував промивати шлунок солдатам, які нібито вживали алкоголь. Водночас процедуру він примушував знімати на відео, а потім шантажував хлопців цими записами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter