H&M випустив колекцію на підтримку ЛГБТ-людей

Дата: 03 Червня 2019
A+ A- Підписатися

Шведський бренд одягу H&M випустив капсульну колекцію на підтримку рівних прав для ЛГБТ-людей. 

Про це компанія повідомила у Facebook.

За словами творців, колекцію під назвою “Любов для всіх” створили для підвищення обізнаності людей про боротьбу за рівність, різноманітність та інклюзивність. До колекції ввійшли футболки з написами і тематичними гаслами в кольорах веселкового прапора, спортивний одяг та аксесуари. Компанія повідомила, що 10% від продажів колекції перерахують на глобальну кампанію ООН “Вільні та Рівні”.

Одяг у кольорах веселки можна знайти і в українських магазинах H&M. Користувачі Facebook уже публікують свої фотографії в одязі з нової колекції. 

“На щастя, український бізнес швидко опановує новітні цивілізовані бізнес-цінності”, – написав у себе на сторінці гей-активіст Святослав Шеремет

Відомо, що в цьогорічному рейтингу захисту прав ЛГБТ Rainbow Europe, який складає організація ILGA-Europe, Україна опинилася на 35-му місці. Досі ЛГБТ-українці стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті. Згідно з останнім звітом “Про стан дотримання прав і свобод людини і громадянина в Україні” офісу Омбудсмана, у суспільстві зберігається високий рівень упередженого ставлення до ЛГБТІ-співгромадян. 

Цікаво, що, хоча більшість українців доброзичливо ставляться до представників, наприклад, інших національностей, у більш ніж половини громадян ЛГБТ-люди викликають настороженість. 30% опитаних не готові приймати у своєму житті гомосексуалів, але готові бути толерантними, якщо представник ЛГБТ-спільноти є туристом (37%), колегою по роботі (14,8%) та сусідом (13,8%). Водночас, за словами експертів, негативне сприйняття українцями ЛГБТ-співгромадян спричинене тим, що лише 4,9% опитаних мають серед своїх знайомих геїв, лесбійок, бісексуалів або трансґендерів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter