Хливнюк та Pink Floyd передали благодійникам пів мільйона фунтів стерлінгів, зібраних спільною піснею

Дата: 27 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Український співак і лідер гурту “Бумбокс” Андрій Хливнюк та гурт Pink Floyd передали пів мільйона фунтів стерлінгів, зібраних за допомогою спільної пісні, українським благодійним організаціям. 

Про це розповів Хливнюк. 

У квітні цього року музиканти Девід Гілмор та Нік Мейсон з’єдналися як Pink Floyd разом з басистом Гаєм Праттом і клавішником Нітіном Соні.

Разом вони записали сингл “Hey, Hey, Rise Up!” на підтримку України. У ньому звучить вокал Хливнюка, записаний на вулиці в Києві. Він співав пісню “Ой у лузі червона калина”.

Нині відео на пісню лише на ютубі має понад 11 мільйонів прослуховувань. 

Від продажів синглу вдалося зібрати 450 тисяч фунтів стерлінгів, а Гілмор та Мейсон додали грошей до пів мільйона. Їх розподілять між:

  • медичним батальйоном “Госпітальєри”;
  • “Хард Проджект”;
  • “Восток SOS”;
  • “Києвом Волонтерським”;
  • “Лівим берегом”. 

“Дякую величезне гурту Pink Floyd за цю співпрацю та дякую за те, що ви робите для допомоги Україні в такий надскладний час. Разом переможемо. Слава Україні!” – сказав Хливнюк. 

Нагадаємо, що дослідники Українського та Американського ПЕН-центрів вважають – окупація і війна завдали незліченної шкоди українським культурним голосам, але вони виявляють неабияку стійкість. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter