Будинок херсонського письменника Віктора Вальда знищила російська ракета. Друзі збирають кошти для допомоги

Дата: 30 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

24 листопада близько 17-ї години в будинок, де проживав відомий херсонський письменник, автор історико-пригодницьких книг Віктор Вальд, поцілила російська ракета. Письменник дивом залишився живим. Будинок зруйнований вщент.

Про це в соцмережах повідомили його друзі, а також сам Віктор Вальд підтвердив журналістці ZMINA.

Джерело: фото письменника Віктора Вальда

“Ми зі старшим братом заходили в будинок і почули, наче щось сиплеться. А потім був гучний вибух. Брата відкинуло, у нього контузія. А я встиг стати під двері. Дивлюсь, інші двері летять не на мене, а в протилежний бік. Перша моя думка була, що це така міна, що зруйнувала перший і другий поверхи. Нас врятували троє дверей. Але у будинку навіть стін немає”, – розповідає Віктор Вальд.

Він провів ніч у зруйнованому будинку і наступного ранку евакуювався до родичів на Рівненщину. 

Херсонський історик Артем Петрик закликав містян та усіх небайдужих підтримати письменника і зібрати гроші на відновлення будинку. 

“Відомий письменник Віктор Вальд, лауреат багатьох премій, у тому числі “Коронація слова” 2017 року, втратив дім. Орківська ракета зруйнувала його прямо на очах господаря. Пан Віктор дивом залишився живим. Він мужньо пройшов жах окупації, зостався вірним і принципам, і Батьківщині. А це, повірте, коштувало дорогого, часто і самого життя, дуже часто… Віктор ще і почесний громадянин Херсона, справжній, а не “народний”, якими, на жаль, виявилися деякі з тих, хто отримував це звання і перейшов на бік ворога”, – зазначив на своїй фейсбук-сторінці історик Артем Петрик.

Віктор Михайлов (Вальд) – автор історичних романів, володар першої премії літературного конкурсу “Коронація слова” у 2017 році, почесний громадянин Херсона, прожив у місті всю окупацію. Відомий своїми романами “Останній бій Урус-Шайтана”, “Кат”, “Прокляття ката”, “Спарта”, “Меч Сагайдачного”, “Отаман”. 

Карта ПриватБанку Віктора Михайлова: 5168 7456 0375 9702 для тих, хто хоче його підтримати у цей скрутний час.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter