Херсонська облрада заплатить майже 200 тисяч гривень адвокатам Мангера

Дата: 27 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Херсонська обласна рада уклала договір про надання юридичних послуг на суму 199 тис. грн з адвокатським об’єднанням “Константа”, яке заснували адвокати підозрюваного в замовленні нападу на Катерину Гандзюк Владислава Мангера.

Про це повідомляє видання “Мост”.

За договором адвокати представлятимуть інтереси Херсонської облради в судах України, незалежно від їхньої кількості, тривалості, судової інстанції і складання процесуальних документів. Хоча в пункті 4.4 договору зазначено, що одна година роботи адвоката коштує 500 гривень. Весь обсяг грошей облрада переведе протягом семи днів після підписання договору.

Водночас судовий збір, послуги експертів, відрядження облрада оплачуватиме окремо.

Нещодавно стало відомо, що адвокатське об’єднання “Константа” отримало за весь 2019 рік 421 тисячу гривень від бюджетних організацій Херсонської області.

Нагадаємо, що Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою 31 липня 2018 року. 4 листопада вона померла в лікарні внаслідок опіків 40% тіла. 6 червня 2019-го п’ятьом виконавцям нападу присудили від трьох до шести років утримання під вартою.

Як співорганізаторам у справі підозру повідомлено голові Херсонської облради Владиславові Мангеру, який перебуває на волі під час досудового розслідування, місцевому кримінальному авторитетові Олексію Левіну та Ігорю Павловському.

Активісти постійно наголошують, що до змови стосовно нападу на Гандзюк мають причетність ще ексголова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв та його заступник Євген Рищук. Проте в Генпрокуратурі неодноразово заявляли, що у них бракує доказів для вручення їм підозри.

Загалом СБУ порушила п’ять кримінальних проваджень, що прямо чи опосередковано мають стосунок до справи Гандзюк. Одне з них стосується Гордєєва та Рищука – щодо їхньої ймовірної причетності до нападу або в ролі замовників, або як підбурювачів чи поплічників. Ще три кримінальних провадження пов’язані з обставинами, які передували нападу. Зокрема, це злочини, в яких Гандзюк публічно обвинувачувала керівництво області і які могли стати мотивом замаху, серед них і підпали лісу, і розкрадання бюджетних коштів та інші.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter