Харківський правозахисник і експерт Володимир Ажиппо помер під час поїздки до Лондона

Дата: 17 Липня 2017
A+ A- Підписатися

У червні під час поїздки в Лондон раптово помер правозахисник, експерт з питань пенітенціарної системи, член Комісії з помилування при президентові України, психолог, журналіст, підполковник внутрішньої служби Володимир Ажиппо.

Про це повідомляє портал “Місто Х”.

За даними видання, увечері 24 червня 60-річний харків’янин Ажиппо був знайдений мертвим в орендованій квартирі в Лондоні.

За попередніми даними, смерть настала в результаті серцевого нападу. Причини смерті з’ясовуються, ведеться слідство.

Як повідомили представники кінокомпанії “Феномен-Україна”, Ажиппо виїхав за кордон, щоб взяти участь в заходах на завершальній стадії проекту “Дау”, в зйомках якого він брав участь в Харкові.

Крім того, Ажиппо консультував знімальну групу з питань психології людини і реалій радянського часу.

Як зазначає видання, Володимир Ажиппо був відомий в Харкові і за його межами як експерт в різних сферах діяльності – пенітенціарної і правоохоронної систем, журналістики та психології.

Ажиппо, який більше 20 років служив в різних місцях позбавлення волі Радянського Союзу, а потім України – в колоніях посиленого і суворого режимів, слідчому ізоляторі, обласному управлінні внутрішніх справ, є автором книги “Не зарікайся” про тюремну систему.

Про книгу відгукуються як про “гранично відверту, гостру, в міру цинічну, без слинявої сентиментальності, фальшивого романтизму і чиновницького плазування”.

Ажиппо також в 2015 році був учасником моніторингової групи зі збору інформації про порушення прав людини на підконтрольній Україні території, яку направляв до Маріуполя Центр громадянських свобод.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter