Харківським “тітушкам” дали 4 роки ув’язнення

Дата: 07 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

Харківських “оплотівців” Азіза Тагірова і Раміля Ісламлі засудили до 4 років позбавлення волі.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook написав правозахисник Павло Дикань.

“Щойно оголошено вирок по харківським “тітушкам” з “Оплоту”. Тагіров – 4 роки позбавлення волі, 40 тисяч відшкодування моральної шкоди одному потерпілому, 10 тисяч відшкодування моральної шкоди плюс 1,5 тисячі матеріальної шкоди другому потерпілому (солідарно з Ісламлі)”, – написав Павло Дикань.

За його словами Раміль Ісламлі отримав 4 роки позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки.

Суд виніс рішення за епізодами 21 січня, напад “тітушок” на Автомайдан на Петрівці у Києві і викрадення людини.

Павло Дикань зазначив, що справа закривалася, але слідство вдалося поновити та передати справу до управління спецрозслідувань головного відділу ГПУ, де вона була належним чином розслідувана. Адвокат зазначив, що це перший реальний вирок у справах Майдану.

Нагадаємо, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос 1 грудня повідомив, що щодо підозрюваного Євгена Жиліна, власника бійцівського клубу та проросійської громадської організації “Оплот”, розпочнуть спеціальне досудове розслідування та судове провадження (заочне засудження).

Жилін, колишній працівник міліції та СБУ в Харківській області, 21 лютого 2014 року виїхав з України та був оголошений у розшук.

Бійці “Оплоту”, переважно колишні правоохоронці, у різні часи звільнені з МВС за неналежну поведінку, здійснювали напади на активістів Євромайдану як у Харкові, так і у Києві. З початком бойових дій на сході України “Оплот” брав участь у конфлікті на боці “ДНР”. Є свідчення про застосування “оплотівцями” жорстоких тортур до полонених.

У лютому начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк повідомляв, що представником “Оплоту” є лідер “ДНР” Олександр Захарченко.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter