Харківський “оплотівець” втік з-під домашнього арешту

Дата: 09 Вересня 2015
A+ A- Підписатися

Міліціонер та член харківського бійцівського клубу “Оплот”, обвинувачений в катуваннях, не з’явився на судове засідання.

Як повідомив адвокат потерпілих Павло Дикань, обвинувачений у викраденні та катуванні людини міліціонер Таввакул Рагімов втік з-під домашнього арешту.

7 вересня у Оболонському суді Києва мало відбутися чергове судове засідання у кримінальному провадженні по звинуваченню групи “тітушок” з Харкова у викраденні людини, побоях, катуванні, грабежі, погрозі вбивством. Основний обвинувачений по справі, діючий працівник міліції Таввакул Рагімов, у суд не з’явився, його адвокат заявив, що не має зв’язку із клієнтом. Другий адвокат взагалі не з’явилася. Можливо, наперед знала, що клієнта вже й слід пропав“, – розповідає адвокат. 

Раніше Рагімова звільнив з-під варти Печерський суд, попри те, що було доведено факти незаконного впливу з боку адвоката та родичів Рагімова на потерпілого та інших обвинувачених.

Оболонський суд, не зважаючи на неодноразові клопотання прокуратури, підтримані потерпілими та іншими обвинуваченими, не став обирати обвинуваченому запобіжний  захід у вигляді тримання під вартою, і навіть домашній арешт затвердив лише у нічний час.

“Для мене очевидно, що в даному випадку ми маємо справу з системним перешкоджанням здійсненню правосуддя саме з боку суддів“, – пише Павло Дикань. 

Також адвокат  зазначив, що за час судового розслідування МВС так і не відсторонило від посади і не звільнило Рагімова, і він мав доступ до усіх баз даних та оперативної інформації. 

Як пише “Лівий берег“, Рагімов, діючий міліціонер, керував групою “тітушок” з харківського бійцівського клубу “Оплот”, яка в січні 2014 року прибула до Києва. Вони викрали, били, катували та погрожували розправою чоловіку, якого спіймали на Петрівці у Києві. Нападники змушували його визнати приналежність до Автомайдану та розповісти про керівників цього об’єднання. Викраденого відвезли на базу “Оплоту” під Києвом, де його допитував керівник “Оплоту” Євген Жилін, який зараз переховується в Росії та підозрюється у тероризмі.

Навесні 2015 года Рагімова затримали у Харкові та арештували, але згодом відпустили під домашній арешт.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter