Харків: активіста Олійника викликали в поліцію через сутичку під офісом Опоблоку у 2015-му

Дата: 22 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Громадський активіст Дмитро Олійник повідомив, що його викликали в поліцію для отримання повідомлення про підозру в провадженні, відкритому через сутички в Харкові під стінами офісу Опозиційного блоку 3 серпня 2015 року.

Про це активіст написав на своїй фейсбук-сторінці. У чому саме його підозрюють, наразі невідомо.

Хвиля Реваншу «регіоналів» продовжується!Отримав постанову про виклик для вручення підозри за події у 2015 році біля…

Опубліковано Dmytro Oliinyk Понеділок, 21 вересня 2020 р.

За даними видання “Українська правда”, 3 серпня 2015 року в Харкові на вулиці Скрипника, де розташований офіс Опозиційного блоку, сталися сутички між активістами Громадської варти й “Правого сектору” та невідомими, які потім забарикадувалися в приймальні Михайла Добкіна. За словами активістів, ці люди почали конфлікт і потім стріляли з вікон будівлі з травматичної зброї.

Як розповів Дмитро Олійник виданню ZMINA, він дійсно був очевидцем подій на вулиці Скрипника, але раніше з ним жодних слідчих дій у цьому провадженні не проводили, і теперішню активність поліції він вважає юридичним переслідуванням за свою громадську діяльність.

Дмитро Олійник на той час був активістом Громадської варти й тоді та пізніше співпрацював з “Автомайданом” у Харкові, де також організовував акції самостійно, зокрема на підтримку українських політв’язнів у Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter