В Україні через хакерську атаку не працювали сайти президента, СБУ та зовнішньої розвідки

Дата: 07 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У вівторок, 6 липня, було вчинено кібератаку на інтернет-провайдерів, що забезпечують роботу сайтів президента, Служби безпеки України та інших органів влади.

Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку.

Джерело: cip.gov.ua

Встановлено, що причинами технічного збою роботи вказаних сайтів була хакерська атака типу DNS Amplification на сервери доменних імен, а також атака, спрямована на порушення сервісу маршрутизації трафіку.

Фахівці відновили роботу сайтів через резервні канали зв’язку, випадок розслідуватимуть спеціальні органи, йдеться в повідомленні.

За інформацією “Детектора медіа”, 6 липня були недоступні сайти Офісу президента, СБУ, Національного антикорупційного бюро, Служби зовнішньої розвідки, Державної служби спеціального зв’язку та захисту.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації встановила, що поява під петицією із закликом звільнити заступника керівника Офісу президента Олега Татарова підпису користувача “Biden Joe” є цілеспрямованою хакерською атакою найвищого рівня складності.

Підпис користувача з ім’ям Biden Joe з’явився під петицією 17 червня, за декілька днів до того, як заклик отримав необхідну підтримку громадян для розгляду. Підписатися під петицією можна було лише після авторизації електронним підписом або через Bank-ID. Саме маніпуляціями з ключем удосконаленого електронного підпису, що згенерував Акредитований центр сертифікації ключів “Приватбанк”, пояснюють втручання в Держспецзв’язку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter