ГУР: Росія використала більше половини запасів високоточного озброєння, але досі має чимало радянського

Дата: 21 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Від початку повномасштабного вторгнення російські військові використали в Україні вже 55–60% від існуючих у них запасів високоточного озброєння.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Фото: АР

Мова йде про системи “Іскандер”, “Калібр”, крилаті ракети повітряного базування Х101 і Х505.

При цьому найбільше росіяни вичерпали запаси балістичних ракет до комплексів “Іскандер”, про що свідчить зниження активності їх використання останнім часом. Через запровадження санкцій і обмеження доступу до західних технологій, відновлення цих запасів для Росії наразі є проблематичним.

Проте досі росіяни мають у розпорядженні значні запаси застарілого радянського озброєння, зокрема крилаті ракети, авіаційні бомби, ракети РСЗВ, які сьогодні активно використовують на фронті. Нині у РФ знімають з арсеналів та складів бронетанкове озброєння та артилерійські системи, аби відправити в Україну. 

“Порахувати, що там в них залишилось, – дуже складно”, – констатує Скібіцький.

Про вичерпування озброєння у Росії свідчить прийняття там низки законів, покликаних поставити економіку на військові рейки. До прикладу, вони дозволяють переводити військові підприємства на цілодобовий режим роботи.

Проводять у Росії, за словами Скібіцького, й приховану мобілізацію. Нині серед російських військових не вистачає спеціалістів, які потребують тривалого навчання.

Нагадаємо, що Росія завдає близько 70% ракетних ударів по мирних цілях. За словами президента Володимира Зеленського, від початку вторгнення по Україні росіяни випустили понад три тисячі крилатих ракет.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter