ГУР: Ракетні удари по Києву та інфраструктурі росіяни планували ще з початку жовтня

Дата: 10 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупаційні війська отримали вказівку від керівництва Росії готувати масовані ракетні удари по цивільній інфраструктурі України ще 2 та 3 жовтня.

Про це розповіли в Головному управлінні розвідки Міноборони. 

Наслідки російського обстрілу 10 жовтня в Києві. Фото: ДСНС

До військових частин стратегічної та дальньої авіації, за даними розвідки, надійшли накази про підготовку до завдання масованих ракетних обстрілів.

8 жовтня на аеродром “Оленья” з аеродрому ”Енгельс” перебазували сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 та спорядили їх крилатими ракетами Х-101. також на зовнішній рейд Севастополя вивели шість носіїв крилатих ракет із сорока ракетами “Калібр”.

“Цілями визначалися саме об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених українських міст. Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки серед українців та залякування європейської громадськості”, – кажуть у ГУР. 

Російська армія вночі та зранку 10 жовтня завдала масованого ракетного удару по багатьох регіонах України, зокрема Києву та Київщині, Запоріжжі, Полтавщині, Дніпру та Дніпропетровщині, Львову, Миколаєву, Тернополю та Хмельницькому, Житомирщині та Сумщині, Прикарпаттю.

Одразу після атак російський президент Володимир Путін наголосив, що масований обстріл по цивільний інфраструктурі нібито є відповіддю на вибух на Кримському мосту, в якому російське керівництво звинуватило українські спецслужби. Офіційно Україна відповідальність за вибух не брала. 

Нагадаємо, що внаслідок російських обстрілів 10 жовтня загинули щонайменше 10 українців, а ще близько 60 дістали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter