Грузія вимагає від України екстрадиції Саакашвілі

Дата: 17 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Тбілісі закликає українську владу видати колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі – на батьківщині його звинувачують у шахрайстві, організації нападу та зловживанні посадою. 

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на генпрокуратуру Грузії.

Грузинська генпрокуратура також у своїй заяві сьогодні зазначила, що має бути екстрадований і колишній міністр юстиції Грузії Зураб Адеїшвілі, що зараз перебуває в Україні.

Обох колишніх грузинських високопосадовців Тбілісі розшукує за звинуваченнями у шахрайстві, організації нападу і зловживанні посадою. У прокуратурі заявили, що Адеїшвілі розшукується по “червоному циркуляру” Інтерполу, який передбачає затримання особи, що розшукується, у будь-якій країні світу, а рішення про оголошення Саакашвілі в розшук по “червоному циркуляру” ще очікується. 

Незважаючи на існуючі між країнами у сфері екстрадиції зобов’язання, українська сторона з питання екстрадиції М.Саакашвілі і З.Адеїшвілі не співпрацює з прокуратурою Грузії і відмовляється екстрадувати розшукуваних осіб“, – зазначається у заяві грузинської прокуратури.

Нагадаємо, 13 лютого президент України Петро Порошенко призначив Михеїла Саакашвілі головою Дорадчої міжнародної ради реформ. МЗС Грузії через це викликало посла України у Тбілісі Василя Цибенка до себе для пояснень.

У Грузії колишнього президента Саакашвілі оголосили в розшук, висунувши проти нього низку кримінальних звинувачень. Саакашвілі відкидає їх та вважає політичним переслідуванням опозиції із боку чинної влади Грузії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter