Громадян просять підписати петицію проти монополії адвокатури в Україні

Дата: 12 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

На сторінці Верховної Ради України з’явилась петиція проти монополії адвокатів і прокурорів на представництво інтересів у суді.

Автор петиції Вадим Мельников вважає, що замість люстрації суддів чиновники просувають люстрацію юрисконсультів та юристів-підприємців.

“Навіть представництво органів державної влади та органів місцевого самоврядування в судах з 1 січня 2020 року пропонується здійснювати виключно прокурорами або адвокатами. Таким чином влада намагається за рахунок позбавлення робочих місць одних юристів вирішити проблему зайнятості прокурорів (яких слід значно скорочувати у зв’язку із відібранням у них функцій загального нагляду і досудового слідства) і адвокатів”, – вважає автор.

Він називає ці зміни неконституційними та такими, що обмежують права і свободи людини.

Він пропонує виключити із президентського законопроекту про конституційні зміни в частині реформи правосуддя положення зі статтей 131-2 та 59.

Станом на 11 лютого під петицією підписалось 402 людини з необхідних 25 тисяч. До закінчення збору лишилось 15 днів.

Нагадаємо, положення про монополію адвокатів закладено в проекті закону про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя) №3524. Згідно з цим документом “виключно адвокат здійснює представництво іншої особи в суді, а також захист від кримінального обвинувачення”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter