Гриб припинив голодування та вживає необхідні ліки – український консул

Дата: 04 Квітня 2019
A+ A- Підписатися

Український політв’язень Павло Гриб припинив голодування, яке почав після оголошення вироку у своїй справі 22 березня. 

Про це Громадському повідомив виконувач обов’язків генерального консула в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський.

За словами консула, він нещодавно відвідав хлопця. Виявилось, що Гриб припинив голодування на четвертий день, зараз він харчується, вживає необхідні ліки та цікавиться політичною ситуацією в Україні.

“Гриб найближчими днями очікує на зустріч з адвокатом для опрацювання своєї позиції у вищій судовій інстанції РФ”, – сказав Малишевський. 

Також консул передав Грибу прохання його лікаря Василя Притули не голодувати, адже це “для нього є нічим іншим, як самогубством”.

Павло Гриб – 20-річний син екс-офіцера Держприкордонслужби України. У серпні 2017 року він зник у білоруському Гомелі. Пізніше його знайшли в СІЗО в російському Краснодарі. Російські силовики обвинуватили хлопця в підбурюванні до підриву школи, яке буцімто виявили в його спілкуванні з онлайн-подругою. Йому інкримінують скоєння злочину за статтею про тероризм.

Наприкінці березня Північно-Кавказький окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив його до шести років колонії загального режиму, незважаючи навіть на тяжкий стан здоров’я хлопця, про який неодноразово повідомляла українська Омбудсман Людмила Денісова, його родичі та адвокати. Так, наприкінці січня хлопцю вчергове стало погано прямо посеред засідання суду. Медики зробили йому укол, але суддя вирішив продовжувати слухання. Докладно про проблеми Гриба розповів український лікар Василь Притула. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter