Греція планує депортувати 10 тисяч мігрантів

Дата: 01 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Уряд Греції планує до кінця наступного року депортувати з території країни 10 тисяч мігрантів. 

Про це повідомляє Reuters.

Табір “Морія” на острові Лесбос

Причиною депортації влада називає смертельну пожежу та зіткнення на остові Лесбос, де розташований найбільший табір для мігрантів “Морія”. За даними місцевих чиновників, табір, розрахований на 3 тисячі осіб, уже прийняв понад 11 тисяч людей, які регулярно скаржаться на погані умови тримання.

Нещодавно в “Морії” спалахнула пожежа, внаслідок якої загинула жінка. Після цього між поліцією та шукачами притулку почався конфлікт, який переріс у сутички. Влада острова назвала їх найбільшими за останні місяці. 

У відповідь на ситуацію уряд країни вирішив збільшити кількість депортацій, зміцнити свої кордони і збудувати спеціальні закриті центри для нелегальних мігрантів і шукачів притулку.

Річ у тім, що з початку року на територію Греції прибуло майже в півтора раза більше мігрантів, ніж за аналогічний період торік, – понад 32 тисячі людей. Європейські видання частіше почали говорити про нову міграційну кризу, схожу на ту, що спалахнула у 2015–2017 роках. Активно про це почали писати після заяв президента Туреччини Реджепа Ердогана про те, що він відкриє кордони країни для мігрантів, якщо країни ЄС не нададуть додаткової фінансової допомоги для стримання міграції. 

Відомо, що у 2016 році європейські країни домовилися з Туреччиною про виділення 6 мільярдів євро в обмін на посилення її кордонів. Також турецький уряд мав забрати з території ЄС біженців, які нелегально прибули до Союзу через її територію. Внаслідок цього наразі там проживає майже 4 мільйони шукачів притулку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter