ГПУ вручить підозри голові та суддям Окружного адмінсуду Києва

Дата: 31 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура викличе для вручення підозр голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка і суддів Аблова, Погрібніченка та Шепітка.

Про це повідомив член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Підозри у відомстві планують вручити 2 серпня. 

“Процес пішов, докази знайшлись. Це дуже правильне рішення і це лише перший крок”, – написав у себе на сторінці у фейсбуку Маселко. 

Як відомо, підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) через можливе втручання в роботу Кваліфікаційної комісії суддів (ВККС) прокуратура не могла вручити, адже не мала доказів злочину.

Нагадаємо, що 26 липня Національне антикорупційне бюро України, Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури та СБУ розповіли деталі розслідування можливого вчинення кримінальних правопорушень з боку голови та окремих суддів адмінсуду Києва (ОАСК).  
 
Слідство вважає, що судді ОАСК втрутились у призначення членів ВККС за квотами Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Державної судової адміністрації. Із записів негласних слідчих розшукових дій випливає, що судді та Омбудсман домовилися про призначення Уповноваженим членів ВККС, які будуть лояльні до ОАСК. Натомість суд має не підтримати позиції НАЗК, яке звинуватило Людмилу Денісову в тому, що та не задекларувала кошти у 2016–2018 роках. Правоохоронці зауважують, що судді адмінсуду Києва створювали штучні перешкоди в роботі ВККС, щоб уникнути обов’язкового кваліфікаційного оцінювання. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter