Google звільнила співробітника за замітку про залежність кар’єри жінок від біології

Дата: 08 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Співробітник Google, який написав суперечливу замітку про різноманітність на робочому місці, був звільнений.

Про це повідомляє BBC.

За словами керівника Google Сундара Пічая, його замітка порушила кодекс поведінки компанії.

“Це суперечить нашим основним цінностям та нашому Кодексу поведінки, який передбачає, що кожен працівник Google докладе максимум зусиль для створення культури на робочих місцях, вільної від переслідування, залякування, упередження та незаконної дискримінації”, — зазначив він в електронному листі до службовців.

При цьому Пічай сказав, що частина вмісту заяви співробітника є справедливою для обговорення.

Гендерний скандал всередині компанії Google виник після того, як один зі співробітників компанії написав внутрішню замітку, де заявив, що саме через біологічні відмінності між статями на технічних спеціальностях і на керівних посадах у компанії так мало жінок, повідомляє Financial Times.

Стаття на 10 сторінок спричинила резонанс серед працівників компанії.

Водночас автор стверджує, що отримав “безліч особистих повідомлень від колег, які висловили вдячність за те, що він підняв ці питання, з якими вони згодні, але ніколи не озвучували через страх громадського осуду.

У маніфесті інженера, анонімно надрукованому на робочому сайті Google для дискусій – Motherboard, йдеться, що “розподіл вподобань і здібностей чоловіків і жінок частково відрізняється через біологічні причини. Ці відмінності пояснюють, чому ми не бачимо однакової кількості жінок і чоловіків у технологіях і лідерстві”.

Чоловіча схильність до систематичного мислення спонукає їх ставати програмістами, пише анонім, а у жінок є “відкритість, спрямована на почуття і естетику, а не ідеї”, тому вони обирають “робочі місця в соціальних або художніх областях”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter