Google запроваджує обмеження для політичної реклами: що нового

Дата: 21 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Американська компанія Google запроваджує додаткові правила розміщення політичної реклами.

Про це йдеться в заяві компанії. 

Обмеження мають ускладнити таргетування і Рекламний механізм, що дозволяє виділити зі всієї наявної аудиторії тільки ту частину, яка задовольняє задані критерії (цільову аудиторію) і показати рекламу саме їй. реклами в мережі. Так, кандидатам заборонять націлюватися на вузькі категорії вебкористувачів залежно від їхньої політичної належності. Компанія дозволить орієнтувати політичну рекламу лише за віком, статтю та місцем перебування користувачів.

“Ми пишаємося тим, що люди в усьому світі використовують Google для пошуку відповідної інформації про вибори. Але, враховуючи останні побоювання і дебати щодо політичної реклами та важливість спільної довіри до демократичного процесу, ми хочемо покращити довіру виборців до політичної реклами, яку вони можуть побачити на наших рекламних платформах”, – йдеться в заяві. 

Також заборонять робити явно неправдиві заяви, які можуть підірвати участь чи довіру до виборчого або демократичного процесу, зокрема такі, що намагаються ввести людей в оману щодо голосування.

Нові правила найближчим часом планують запровадити у Великій Британії, де в грудні відбудуться дострокові парламентські вибори. Згодом нові правила запрацюють для країн ЄС, а із січня наступного року – для всього світу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter