Суспільне мовлення отримало нового очільника

Дата: 27 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України 27 квітня обрала головою правління “UA: Суспільне мовлення” Миколу Чернотицького, за нього проголосувало 10 з 15 членів ради.

Голосування транслювалося на каналі “UA: Перший” у ютубі.

Джерело: corp.suspilne.media

Андрій Шаповалов, який також претендував на посаду голови правління, набрав п’ять голосів, Оксана Цибуля та Віталій Докаленко не отримали жодного.

Останні чотири роки новообраний голова “UA: Суспільне мовлення” обіймав посаду члена правління НСТУ та відповідав за адміністративно-господарський напрям і регіональний розвиток у команді чинного керівника компанії Зураба Аласанії

За словами Чернотицького, в нього вже є команда, з якою він хотів би працювати, проте, якщо наглядова рада когось не узгодить, у нього “є план Б”.

Відповідаючи на запитання журналіста Олексія Харченка про рейтинг каналу “UA: Перший”, він сказав так: “Для того щоб “UA: Перший” зайшов у топ-6 каналів за рейтингом, треба закрити всі інші платформи, регіональне мовлення і весь ресурс направити на “UA: Перший”, тоді в нього з’явиться такий шанс за шість-вісім років”.

Щодо форматів, які запустять на “UA: Перший”, Чернотицький сказав, що нинішнього року на аутсорсі мають почати виробляти соціальне шоу у вечірньому слоті та розважальний контент. За його словами, раніше цього не робили через брак грошей.

Також новий голова Суспільного сказав, що зараз у НСТУ наполягатимуть на тому, щоб Концерн РРТ купив передавач, який планують встановити в селі Луч на Миколаївщині для забезпечення середньохвильового мовлення Українського радіо. 

Сітка мовлення каналу “UA: Перший” поповниться контентом виробництва незалежних продакшнів, які мають поступово замінити фільми про тварин і зберегти аудиторію, сказав Чернотицький. 

Загалом він планує, що частка аудиторних цільових показників “UA: Перший” у 2021 році зросте до 1,06, динаміка зростання зберігатиметься й у 2022-му.

  • Микола Чернотицький народився в місті Мена на Чернігівщині в 1984 році. З 2010 до 2013 року працював головним редактором газети “Суми та сумчани”.
  • У 2015–2017 роках обіймав посаду гендиректора Сумської обласної державної телерадіокомпанії.
  • Із 2017 року і до сьогодні був членом правління НСТУ.

Нагадаємо, що Наглядова рада 2 березня 2021 року оголосила конкурс на посаду голови правління НСТУ, оскільки контакт з Аласанією закінчується 13 травня.

Приймання документів від кандидатів завершилося 1 квітня о 16:00. Всього було подано 16 заяв від кандидатів.

До участі в першому етапі конкурсного добору 7 квітня допустили 13 претендентів. 

До фіналу пройшли чотири кандидати.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter