Головною науковою радницею уряду Великої Британії вперше в історії стане жінка

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Посаду головного наукового радника уряду Великої Британії (GCSA) уперше в історії обійматиме жінка. Нею стане професорка Анжела Маклін, яка наразі є головною науковою радницею міністерства оборони. Маклін розпочне виконання своїх обов’язків 1 квітня.

Про це повідомляє BBC.

Анжела Маклін

“Я радий, що пані Анжела бере на себе цю роль, щоб консультувати уряд, спираючись на інструментальну роботу сера Патріка впродовж останніх п’яти років, яка охоплювала допомогу країні в подоланні деяких з наших найбільших викликів – від пандемії до зміни клімату”, – сказав прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак.

Наразі Маклін є головною науковою радницею міністерства оборони й експерткою Оксфордського університету з питань поширення інфекційних захворювань. Вона також працювала заступницею чинного головного наукового радника уряду Патріка Волланса. Маклін відігравала важливу роль у Науково-консультативній групі з питань надзвичайних ситуацій і розробленні рекомендацій.

“Я сподіваюся, що це призначення надихне більше жінок і молодих дівчат розглядати науку, технології, інженерію та математику як захопливий вибір професії”, – прокоментувала призначення Маклін державна секретарка з питань науки, інновацій і технологій Мішель Донелан.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Чарлі Блеквелл-Томпсон стала першою жінкою, яка очолила космічний запуск NASA.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter