Голова НСЖУ назвав блокування телеканалу NewsOne “дикунством”

Дата: 04 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко назвав блокування телеканалу NewsOne тиском на ЗМІ та перешкоджанням журналістської діяльності.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Тільки що у прямому ефірі я назвав дикунством пряме блокування діяльності каналу – редакційна політика медіа може бути предметом дискусій, реагування Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення, предметом судових позовів. На самому телеканалі у прямому ефірі теж варто політикам, активістам та експертам обговорювати редакційну політику ЗМІ”, – наголосив Томіленко.

Він зауважив, що дії невідомих, які блокують канал – це пряме перешкоджання журналістській діяльності та тиск на ЗМІ, а також нагадав про спробу підпалу телеканалу “Інтер” у вересні минулого року.

3 грудня невідомі у камуфляжі і балаклавах заблокували телеканал NewsOne мішками з піском і колючим дротом, заявляючи, що не згодні з “політикою каналу”. Вони заявили, що вимагають вибачень від власника телеканалу, нардепа Євгена Мураєва, який назвав Революцію Гідності “державним переворотом влади”.

Мураєв заявив, що до блокування телеканалу причетний керівник партії “Братство” Дмитро Корчинський.

Журналісти NewsOne звернулись до президента Петра Порошенка та голови МВС Арсена Авакова з проханням втрутитись у ситуацію.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав протестувальників припинити блокування телеканалу NewsOne у Києві. У своєму Twitter він написав, що стосовно власника телеканалу народного депутата Євгена Мураєва і “провокацій” Нацполіція “ухвалить рішення в межах компетенції”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter