Голова МЗС Литви засудив харківський теракт

Дата: 23 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс засудив теракт у Харкові, назвавши його “боягузливим випадом Росії”.

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс засудив теракт у Харкові під час мирної ходи з нагоди річниці трагічних подій на Майдані. Однак, за його словами, Росія навряд чи підтвердить свій зв’язок з терактом.

Про це повідомляє видання Delfi.

Я думаю, останнім часом було представлено стільки очевидних фактів – і у зв’язку з поставками зброї, і у зв’язку з участю військових, навіть називали номера конкретних частин, а все це спростовувалося“, – сказав він.

Через це, як зазначив посол, у нього немає ілюзій щодо того, що Росія “взагалі визнає, що робить щось погано“.

За його словами, теракт в Харкові – це “боягузливий випад“, який демонструє світу, що єдиний аргумент терористів, що захищають свою правду – це насильство.

Коли таємно проводять такі акти, під час яких страждають цивільні люди, де б це не відбувалося – у Харкові чи ще десь – це боягузливий випад. Це показує, що у інакомислячих недостатньо аргументів, тільки так вони можуть висловити свою думку“, – зазначив глава МЗС Литви.

Вибух, в результаті якого загинули активіст Євромайдану і підполковник міліції, а також отримали поранення 11 людей, стався вчора близько 13:10, коли хода харківських активістів тільки почала рухатися від Палацу спорту в бік площі Свободи. Активісти харківського Євромайдану прийшли відзначити річницю подій 22 лютого і вшанувати загиблих героїв Небесної Сотні, серед яких – харків’яни Євген Котляр, Влад Зубенко та Юрій Паращук, а також тих, хто загинув у зоні АТО.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що затримано 4 особи, підозрювані в підготовці теракту. Також планувалися й інші теракти: з вогнемета “Шмель”, отриманого лідером групи в Бєлгороді, терористи планували обстріляти торговий центр і клуб, де збираються волонтери і бійці АТО.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter