Героїв Небесної Сотні вшановуватимуть 20 лютого

Дата: 11 Лютого 2015
A+ A- Підписатися

Президент України Петро Порошенко підписав Указ “Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні”.

Згідно з документом, кожного року 20 лютого буде відзначатися День Героїв Небесної Сотні – “на знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України“.

Окрім цього, планується створити у Києві музей, що розповідатиме про події Революції гідності та проводити пошукові роботи зі збирання документальних, фото-, відео- та інших матеріалів про цей період української історії.До таких пошуків пропонується залучити Національну академію наук, музейні, архівні і наукові установи.

Нагадаємо, Міністерство культури планує створити “музей Майданів” – музейний комплекс, присвячений “Революції гідності”. Ймовірно, комплекс буде розташовано у Міжнародному центрі культури і мистецтв, що також зветься Жовтневим палацом.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter