“Гермафродитні уродці”: ведучого Українського радіо відсторонили за мову ворожнечі

Дата: 28 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Керівництво Українського радіо відсторонило за некоректні висловлювання ведучого програми “Гормон щастя” Богдана Буткевича.

Про це повідомили на сторінці Українського радіо.

Українське радіо не розділяє поглядів ведучого програми "Гормон щастя" Богдана Буткевича, які він висловив на своїй…

Опубліковано Українське радіо Субота, 26 вересня 2020 р.

26 вересня журналіст зробив на власній сторінці у фейсбуку допис, у якому анонсував новий випуск програми “Гормон щастя”. У публікації Буткевич зізнався, що останнім часом його напружує те, що “не модно бути чоловіком”.

“Кожен, звичайно, вільний сходити з розуму й жити по-своєму. Але от мене останнім часом трохи напружує, коли стає не модно бути чоловіком. І я зараз не тільки про зовнішність – хоча і про неї теж. Бо, коли бачиш, які гермафродитні уродці вважаються гарними, – аж тягне передивитися “Термінатора” чи “Рембо”, – написав він.

Згодом журналіст доповнив, що словосполучення “гермафродитні уродці” в його дописі нібито не має жодного стосунку до людей з інтерсексуальністю. Це, на його думку, назва стереотипного уявлення про цю тему, яка стосується виключно зовнішньої естетики.

Публікацію радіоведучого почали коментувати користувачі, яких обурили його сексистські слова. Коментаторки радили Буткевичу та колегам, які поділяють його думку, пройти курси з ґендерно чутливої журналістики.

Однак допис журналіста використали в анонсі передачі на сторінці Українського радіо, а тому обурені активістки нагадали, що радіо, зокрема, отримує державне фінансування від Українського культурного фонду, а тому не може транслювати таких дискримінаційних тверджень. 

Незадовго до початку ефіру на сторінці радіо у фейсбуку з’явився допис, у якому редакція повідомила, що не поділяє думки автора. Також там повідомили, що Буткевич у власних словах не бачить мови ворожнечі.

“Просимо вибачення за некоректні висловлювання ведучого. Українське радіо відстоює демократичні цінності й базується на засадах толерантності. Оскільки навіть після розмови менеджменту радіо з ведучим він не вбачає у своїх висловлюваннях мови ворожнечі, надалі він не братиме участі у веденні програми “Гормон щастя”, – підкреслили вони.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter