Генпрокуратура та МКС створять контакту групу щодо подій на Майдані

Дата: 22 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Представники Генеральної прокуратури та Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду створять контактну групу для координації розслідування подій на Майдані.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури. 

“У ході заходу обговорено аспекти звіту Офісу Прокурора МКС про роботу у 2015 році, які стосуються аналізу наявності у подіях на Майдані ознак злочинів проти людяності. Крім того, озвучено конкретні питання, вирішення яких потребує спільних зусиль прокуратури України та громадськості”, – йдеться у повідомленні. 

У відомстві також наголосили, що розуміють необхідність представлення доказів масштабності та системності злочинів під час протестних акцій в листопаді 2013 – лютому 2014 рр.

“З цією метою вирішено створити контактну групу за участі представників зацікавлених сторін, яка узагальнить різного роду інформацію про факти реалізації в Україні політики нападів на цивільне населення для подальшого направлення узгоджених матеріалів Офісу Прокурора МКС”, – додали у Генпрокуратурі.

Нагадаємо, Верховна Рада вирішила звернутися до МКС з проханням розслідувати масові вбивства на Майдані 25 лютого 2014 року. 

Прокурор МКС, який взявся за справу, повідомив, що наразі Україна не надала достатньо доказів щодо системності та масштабності злочинів, які необхідні для визнання їх злочинами проти людяності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter