Генпрокуратура передала до суду обвинувачення щодо нападників на Гандзюк

Дата: 08 Травня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно п’яти осіб, які обвинувачуються в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень херсонській активістці Катерині Гандзюк.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Обвинувачення у справі буде підтримувати Генеральна прокуратура України.

“Затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні, яке розслідувалось ГСУ СБУ стосовно п’яти осіб, які обвинувачуються в заподіянні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинили смерть херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк”, – йдеться в повідомленні. 

Водночас у ГПУ наголосили, що у виділеному кримінальному провадженні стосовно інших співучасників злочину та в кримінальних провадженнях за фактами підпалу лісу, зловживань службовим становищем службових осіб, що спричинили збитки в особливо великих розмірах під час будівництва шляхопроводу та інфраструктури аеропорту в Херсоні, досі триває досудове розслідування.

Наприкінці квітня суд змінив обвинувачення щодо В’ячеслава Вишневського, Віктора Горбунова, Володимира Васяновича та Микити Грабчука, яких підозрювали у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк. До цього правоохоронці вручили нову підозру ймовірному посереднику між виконавцями та замовниками вбивства Катерини Гандзюк Ігорю Павловському: тепер його підозрюють у “покриванні вбивства”. 

Обвинувачення змінили й голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру. Відтепер він проходить у справі як замовник, але не вбивства, а нападу на херсонську активістку, внаслідок якого вона померла.

Як відомо, Катерина Гандзюк померла в лікарні 4 листопада після того, як 31 липня її облили сірчаною кислотою. Того ж дня поліція змінила кваліфікацію справи із замаху на злочин на умисне вбивство. У справі затримали п’ятеро людей. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter