Генпрокуратура оголосила підозру по справі Майдану чотирьом екс-міліціонерам

Дата: 05 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Колишньому першому заступнику начальника Дніпровського райуправління міліції Києва, заступнику начальника слідчого відділу і двом слідчим оголошено підозру за незаконне затримання і притягнення до кримінальної відповідальності 11 учасників мирних акцій протесту 18 лютого 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

У них і ще кількох колишніх співробітників МВС проведені обшуки за місцем проживання і роботи.

Обшуки пройшли в рамках кримінального провадження про злочини, скоєні правоохоронцями і суддями щодо учасників мирних акцій протесту під час Революції гідності.

Підозру оголошено “за фактами фальсифікації матеріалів проваджень, незаконного затримання та притягнення до кримінальної відповідальності 11 завідомо невинних осіб за нібито участь в масових заворушеннях 18 лютого 2014”. Слідчому судді внесено клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і домашнього арешту, а також відсторонення їх від посад.

У лютому начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ перевіряє понад 100 суддів і 80 прокурорів на причетність до злочинів проти учасників Революції гідності в 2013-2014 роках.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter