Прокуратура АР Крим спростувала чутки про переслідування кримчан, які служили в російській армії

Дата: 12 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Українські правоохоронці не переслідують кримчан, яких Російська Федерація мобілізувала до своєї армії.

Про це під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з прав людини на КПВВ “Чонгар” повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний, передає кореспондент видання ZMINA.

“Українські правоохоронці не переслідують таких кримчан. Та й такого переслідування не може бути, адже за міжнародним гуманітарним правом служба в збройних силах РФ – воєнний злочин, а такі призовники – потерпілими, відповідно до українського законодавства”, – сказав прокурор.

Він закликав потерпілих звертатися до Прокуратури Автономної Республіки Крим або до Служби безпеки АРК із заявами про злочин.

“Наразі ми спільно розслідуємо кримінальне провадження за порушення законів звичаїв війни через незаконний призов кримчан”, – додав Ігор Поночовний.

Присутня на засіданні Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що її офіс жодного разу не отримував таких справ. Вона нагадала, що за роки окупації півострова Російська Федерація організувала 9 призовів кримчан. Загалом, за її даними, в Збройних силах РФ відслужили 3 300 громадян України на півострові та 18 000 поза Кримом – на території Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter