Гендиректор Apple заявив, що їхні пристрої не призначені для расистів

Дата: 04 Грудня 2018
A+ A- Підписатися

Генеральний директор компанії Apple Тім Кук заявив, що пристрої та програми, які виготовляють під їхнім брендом, не призначені для расистів та тих, хто поширює небезпечні конспірологічні теорії.

Про це він розповів під час вручення премії “Сміливість проти ненависті”, яку компанія отримала від американської неурядової правозахисної організації “Антидифамаційна ліга” (ADL), повідомляє видання The Verge.

У серпні цього року компанія Apple видалила зі своїх додатків сотні подкастів Алекса Джонса – радіоведучого, який у своїх програмах розповідав про конспірологічні теорії та виступав з різкою критикою проти мігрантів та інших меншин.  

У заяві компанія тоді підкреслила, що не терпітиме розпалювання ненависті в публікаціях на своїх сайтах. Після цього Facebook також заблокував у себе сторінку InfoWars, яку вів Джонс, за використання “мови ненависті”, слідом за ним до таких кроків вдався YouTube. У своїх відео на сервісі американець, зокрема, критично відгукувався про мусульманських іммігрантів у Європі. Коментарі в Джонса щодо ситуації у США та світі також неодноразово брали російські пропагандистські канали.

Організація “Бней-Бріт”, що заснувала “Антидифамаційну лігу” в 1913 році, бореться з антисемітизмом і всіма формами “сліпого фанатизму”, а також відстоює демократичні ідеали. Ліга вирішила дати нагороду Apple за боротьбу з поширенням ненависті. 

“Всім тим, хто намагається просувати ненависть або насильство, ми можемо сказати тільки одне. Для вас немає місця на наших платформах. Вам тут не раді. З перших днів iTunes до Apple Music ми завжди забороняли музику з історією білого супремасизму (переконання, що певні раса, вид, етнічна група, релігія, стать, система вірувань або культура перевершує інші і дає право тим, хто ототожнюється з ними, домінувати, контролювати або керувати тими, хто не ототожнюється – ред.). Чому? Тому що це правильно. І цього року ми показали, що на нашій платформі немає місця людям, які поширюють небезпечні конспірологічні теорії. Чому? Тому що це теж правильно”, – сказав Кук на церемонії вручення нагороди.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter