Геїв тут не буде: гендиректор українського футбольного клубу дав гомофобне інтерв’ю

Дата: 18 Жовтня 2018
A+ A- Підписатися

Гендиректор футбольного клубу “Зоря” заявив, що поява серед його гравців гея буде неприйнятною, адже він виступає проти “пропаганди гомосексуалізму”.

Інтерв’ю з гомофобними висловами Сергія Рафаїлова вийшло на YouTube-каналі Football Hub.

У розмові з журналістом чоловік згадав, як у 2017 році “Зоря” грала в Манчестері матч Ліги Європи з англійською командою “Манчестер Юнайтед” і він побачив гей-пару в одному із закладів міста.

“Зранку я пішов погуляти, зайшов у кав’ярню випити кави. Там сидів чоловік, і тут він здіймається й біжить на зустріч. Мені ж цікаво подивитись. Думав, що це буде жінка, але коли туди зайшов хлопець… У нас теж зараз модно, коли чоловіки зустрічаються, обіймаються, але це був поцілунок у губи, тривалий. Не можу сказати, був він з язиком чи без. Потім я згадав, де перебуваю, почав звертати на це увагу. Я проти пропаганди цього”, – сказав Рафаїлов.

Після цього чоловік зауважив, що він не допустить, щоб у футбольному клубі “Зоря” колись грали футболісти-геї:

“Це не прийнятно для мене”.

У коментарі Центру інформації про права людини голова громадської організації “Точка опори” Тимур Левчук зауважив, що подібні висловлювання в цивілізованому суспільстві неприпустимі: 

“Сексуальна орієнтація чи ґендерна ідентичність гравця жодним чином не впливає на його вміння грати в команді чи у футбол. Тому тренера взагалі не повинні цікавити деталі особистого життя членів його команди. Така позиція тренера швидше шкодить команді, адже він шукає ворогів у самій команді, тобто руйнує довіру”.

Також він наголосив, що позиція Рафаїлова може заважати членам команди відчувати себе комфортно.

“В умовах відсутності небезпеки ЛГБТ-люди готові відкриватися, бути відвертими з рідними, друзями чи колегами. А згідно з різними дослідженнями, люди, які мають друзів чи подруг з числа ЛГБТ-людей, ставляться до спільноти набагато краще. Це пов‘язано з тим, що, коли в тебе є такі знайомі, при абревіатурі ЛГБТ людина візуалізує друзів і їхні буденні проблеми, які притаманні всім”, – сказав Левчук. 

Нагадаємо, що досі багато ЛГБТ-спортсменів стикаються з гомофобією у своїй професійній спільноті. Останніми роками ситуація покращується, зокрема у футболі. У 2013 році провідна британська ЛГБТ-організація “Стоунволл” вперше запропонувала футболістам виходити на поле в райдужних шнурівках, щоб підтримати ЛГБТ-спільноту. Після цього ініціативу перехопили деякі клуби Шотландії та Англії, а цього року на чемпіонаті світу з футболу, який пройшов у Росії, команда зі Швеції також грала в таких.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter