Гей-фестиваль в Одесі “співпаде” з футбольними матчами

Дата: 11 Серпня 2015
A+ A- Підписатися

У фестивалі квір-культури “ОдесаПрайд-2015” планують взяти участь близько 200 осіб.

Як повідомляє УНІАН, про це розповіла на брифінгу голова оргкомітету фестивалю Ганна Леонова. За її словами, станом на сьогодні зареєструвалися 186 осіб. З них 19 – іноземні гості, 71 – мешканці Одеси і Одеської області, решта –з інших регіонів.

Вона відзначила, що проведення у дні фестивалю, 14-16 серпня, футбольних матчів і, відповідно, приїзд до Одеси великої кількості футбольних фанатів – ультрас, став неприємним сюрпризом для організаторів.

Як пояснила Леонова, проведення фестивалю в Одесі було анонсовано ще наприкінці травня, коли футбольні матчі не планувалися. Зараз перенести “ОдесаПрайд-2015” неможливо, оскільки до міста спеціально на захід приїде багато людей – учасників і гостей.

Організатори фестивалю квір-культури в присутності представників керівництва МВС зустрілися з лідерами місцевого Автомайдану, “Правого сектору”, “Самооборони Одеси”, іншими активістами. За словами Ганни Леонової, на зустрічі активісти пообіцяли не закликати своїх однодумців заважати проведенню заходу. 

Ми щиро віримо, що правозахисники зможуть забезпечити правопорядок під час проведення вуличної правозахисної акції, що дозволить реалізувати наше конституційне право на мирні збори“, – сказала голова оргкомітету.

Маршрут маршу і формат проведення акції організатори зараз узгоджують із правоохоронцями. Також, за словами організаторів, йдеться саме про правозахисний марш, а не про парад, що має карнавальну форму і проводиться в країнах, де проблеми ЛГБТ-спільноти вирішені.

Нагадаємо, у Києві 6 червня відбувся Марш рівності, на якому постраждали щонайменше десять учасників та п’ять міліціонерів. Міліція забезпечила охорону заходу під час його проведення, однак після завершення акції нападники вистежили деяких учасників Маршу рівності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter