Футбольна організація розкритикувала вирок за расистський напад на “Олімпійському”

Дата: 07 Січня 2016
A+ A- Підписатися

Прокуратура Києва не впоралася з завданням покарання людей, що напали на темношкірих уболівальників на трибунах НСК “Олімпійський” під час матчу “Динамо”-“Челсі”.

Про це заявила організація FARE (Football Against Racism In Europe), повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

“Київський прокурор не зумів покарати винних в расистському нападі на матчі Ліги чемпіонів “Динамо” – “Челсі”. Два роки умовно отримала одна людина, що брала участь в інциденті”, – йдеться в повідомленні організації.

Нагадаємо, 4 січня суд засудив до 2 років обмеження волі умовно футбольного фаната, який брав участь у бійці з темношкірими уболівальниками під час футбольного матчу між київським “Динамо” та лондонським “Челсі” 20 жовтня 2015 року.

Печерський райсуд Києва затвердив своїм вироком угоду про визнання винуватості між прокурором прокуратури Києва та обвинуваченим, відповідно до якої 22-річний молодик визнає себе винним у вчиненні кримінального правопорушення.

Футбольному фанату інкримінували порушення ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство).

“Досудове розслідування щодо інших осіб, які також брали участь у хуліганських діях, триває”, – заявили в прокуратурі Києва.

Як відомо, 22 жовтня 2015 року УЄФА порушив справу проти “Динамо” за расистську поведінку уболівальників та інші інциденти на стадіоні НСК “Олімпійський” під час матчу Ліги чемпіонів проти “Челсі”.

“Динамо” вже зіграло без глядачів останній матч групового турніру Ліги чемпіонів проти ізраїльського “Маккабі” і може залишитися без підтримки уболівальників на домашньому матчі 1/8 фіналу турніру проти англійського “Манчестер Сіті” 24 лютого 2016 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter