Фурункули за вухами та сильний біль: політв’язневі Джеппарову не надають медичної допомоги

Дата: 13 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Незаконно засудженому Арсенові Джеппарову, якого утримують в “ФКУ СИЗО 4 ГУФСИН России по Ростовской области”, не надають медичної допомоги. У чоловіка за вухами з’явилися фурункули, які спричиняють сильний біль. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомила Уповановажена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.  

“У нашого співгромадянина сильно погіршився стан здоров’я: за вухами з’явилися фурункули, які викликають сильний біль. Крім того, проблеми зі здоров’ям, з якими він звертався раніше, досі не вирішені. Зокрема, мова йде про постійний сильний головний біль, підвищений тиск та новоутворення на обличчі”, – написала вона.

Омбудсман додала, що адвокат Джеппарова неодноразово подавав заяви до адміністрації установи про надання медичної допомоги. Утім, політв’язень її так і не отримав. 

“Зазначене суперечить гарантованим нормам статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод та пункту 22 Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями від 30.08.1955, схвалених Економічною і соціальною радою ООН”, – нагадала Денісова.

Вона також зауважила, що вже звернулася до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти проведенню повного медичного обстеження Джеппарова та надати йому кваліфіковану медичну допомогу. 

Нагадаємо, що 12 листопада 2019 року суд у Росії незаконно засудив Арсена Джеппарова до семи років колонії суворого режиму в справі “Хізб ут-Тахрір”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter