ФСБ вбила мешканця Сумщини – ЗМІ (виправлено)

Дата: 08 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Співробітники ФСБ у ніч проти 4 грудня застрелили громадянина України, мешканця Сумської області Голубєва Євгена Володимировича і 1 березня 1993 року народження..

Про це Радіо Свобода повідомило власне джерело в правоохоронних органах.

За словами співрозмовника Радіо Свобода, вбитий добре відомий місцевим правоохоронцям, був фігурантом кількох кримінальних справ, звинувачувався в хуліганстві та розбої. Часто їздив до прикордонної з Україною Бєлгородської області, де мав друзів. Як кажуть його знайомі, неодноразово організовував там вечірки на озерах “для своїх”, що полюбляють рибалити.

Водночас співрозмовник Радіо Свобода в правоохоронних органах зазначає, що попри кримінальне минуле вбитого чоловіка фактом залишається те, що представники Федеральної служби безпеки Росії вбили цивільну особу і не продемонстрували жодних доказів її агресивних дій під час затримання.

Співрозмовник зазначає, що контрабандисти зазвичай зброю із собою не носять, максимум – тепловізор. Бо інакше, в разі затримання прикордонниками Росії, з ними простіше “домовитися” за гроші, ніж влаштовувати стрілянину. Тому, припускає джерело, цивільний громадянин України Євген Голубєв, росіянин за національністю, став випадковою жертвою прикордонників, а подальше розкручування сценарію “героїчної” операції на кордоні схоже на спробу приховати відповідальність посадовців ФСБ за вбивство цивільної особи.

Цілком імовірно, зазначає співрозмовник, що найближчим часом російські прикордонники продемонструють зброю, яка начебто належала Голубєву, чи навіть опублікують фотографії його тіла у формі військового зразка.

Тим часом у ФСБ стверджують, що “запобігли трьом спробам провезення заборонених предметів” через адмінкордон Криму з Херсонською областю. За даними служби, під час в’їзду на півострів у громадянина України російські прикордонники вилучили револьвер.

“У пункті пропуску “Джанкой” співробітники прикордонного контролю в ручній поклажі громадянина України, 1954 року народження, виявили пневматичну зброю – револьвер марки Ekol моделі Viper калібру 4 мм. У пункті пропуску “Армянськ” під час огляду транспортного засобу під керуванням громадянина України, 1978 року народження, в скриньці під водійським сидінням виявлено електрошокер”, – цитує провладне кримське агентство Крыминформ пресслужбу ФСБ.

Згідно з даними ФСБ, в російському пункті пропуску “Армянськ” у громадян під час виїзду вилучили дві французькі книги, видані, як стверджується, в 19-му столітті, що “може становити історичну цінність”.

“Наразі книги вилучено з метою подальшого передання до музею Сімферополя для проведення експертного оцінювання. Усі виявлені предмети передано співробітникам Кримської митниці для ухвалення відповідного процесуального рішення”, – уточнили у відомстві.

У ФСБ кажуть, що громадянин з револьвером прямував до Криму, а українці з шокером і книгами, навпаки, намагалися залишити півострів.

Імен та прізвищ громадян, у яких нібито вилучено зазначені речі, не вказано. Їхні коментарі відсутні.

У Держприкордонслужбі України неодноразово заявляли, що ідентифікувати затриманих ФСБ на адмінкордоні з Кримом громадян України неможливо, бо російська сторона не відкриває їхніх персональних даних. Також українські прикордонники стверджують, що не підтримують “контактів з окупантами”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter